Alice Horlings-Nell

Mijn naam is Alice Horlings-Nell. Sinds 1985 woon ik in Zeewolde. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen. 

Na de 4 jarige HBO opleiding fysiotherapie ben ik geruime tijd als fysiotherapeut werkzaam geweest in een verpleeghuis en in het speciaal basisonderwijs. Vervolgens ben ik me gaan specialiseren in dat wat ik het liefste doe, het werken met kinderen en hun ouders. 

In Utrecht heb ik de masteropleiding kinderfysiotherapie gevolgd, waar ik me heb gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen met motorische problemen.

Na een aantal jaren met een ervaren kinderfysiotherapeut in de praktijk te hebben samen gewerkt heb ik besloten om me als zelfstandig kinderfysiotherapeut te vestigen in de plaats waar ik grotendeels ben opgegroeid en woon, Zeewolde. Kinderfysiotherapie Zeewolde is opgericht op 1 februari 2013

Dat ik naast kinderfysiotherapeut ook docent babymassage ben geeft me de mogelijkheid om bijde vakgebieden te combineren. Zo kan het voorkomen, dat baby's die veel huilen en onrustig zijn worden aangemeld voor kinderfysiotherapie. Wanneer er na onderzoek geen afwijkingen worden gevonden kan babymassage worden ingezet om rust en ontspanning te geven. In zo'n geval wordt babymassage toegepast als onderdeel van de kinderfysiotherapeutische behandeling.

Als kinderfysiotherapeut wil ik kinderen in een veilige omgeving, motorische vaardigheden en strategieën aanleren, waardoor ze zich met meer zelfvertrouwen in hun sociale omgeving kunnen ontwikkelen.

 

Simone RennenSimone Rennen

Ik help graag mensen hun balans in het leven weer terug te vinden. Hierbij vind ik respect, rust en ruimte tijdens de therapie heel belangrijk.  Ik wil samen met de cliënt en hun ouders tot een plan komen om ervoor te zorgen dat het kind weer in balans komt. Deze ontdekkingstocht wil ik graag aangaan met de cliënt en samen de bergen en dalen bewandelen die hierbij kunnen horen. 

Mensen om mij heen omschrijven mij als een rustig en gedreven persoon die opzoek gaat naar de trigger van de last of het uit balans gaan. Ik ben in mijn therapie zorgzaam, maar kan ook directief en duidelijk zijn als dit nodig is om het betreffende doel te bereiken. Ik ga graag opzoek naar de doelen van de cliënt. Hierin ben ik een luisterend oor. Verder ben ik positief ingesteld en probeer dit ook over te brengen naar de cliënt. 

Wat ik aanbied als therapie is vaktherapie, psychomotorische therapie en sensorische informatie verwerkingstherapie. Ik ben werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen Kinderfysiotherapie Zeewolde van Alice Horlings- Nell. Daarnaast biedt de praktijk een ruimte aan waarin het kind zichzelf kan zijn. 

Ik heb ervaring met bewegings- en spel activiteiten. Ook heb ik ervaring met symbolische oefeningen gekoppeld aan het dagelijks leven, hierbij de transfer maken samen met de cliënt. Daarnaast hecht ik veel waarde aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen. 
Ik heb gewerkt met kinderen bij de Enkschool in Zwolle en bij SPEL in Lelystad. Ik heb ervaren dat ik veel energie krijg van het werken met kinderen. Ik wil hen graag wat bij brengen aan handvatten voor de rest van hun leven. 

Dit alles om ervoor te zorgen dat het kind leert omgaan met zijn of haar klachten en zijn of haar last en deze hopelijk kunnen verminderen en wellicht kunnen verhelpen.

  

 

 

UA-38623473-1