Mijn naam is Alice Horlings-Nell. Sinds 1985 woon ik in Zeewolde. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen. 

Na de 4 jarige HBO opleiding fysiotherapie ben ik geruime tijd als fysiotherapeut werkzaam geweest in een verpleeghuis en in het speciaal basisonderwijs. Vervolgens ben ik me gaan specialiseren in dat wat ik het liefste doe, het werken met kinderen en hun ouders. 

In Utrecht heb ik de masteropleiding kinderfysiotherapie gevolgd, waar ik me heb gespecialiseerd in het observeren, onderzoeken en behandelen van kinderen met motorische problemen.

Na een aantal jaren met een ervaren kinderfysiotherapeut in de praktijk te hebben samen gewerkt heb ik besloten om me als zelfstandig kinderfysiotherapeut te vestigen in de plaats waar ik grotendeels ben opgegroeid en woon, Zeewolde. Kinderfysiotherapie Zeewolde is opgericht op 1 februari 2013

Dat ik naast kinderfysiotherapeut ook docent babymassage ben geeft me de mogelijkheid om bijde vakgebieden te combineren. Zo kan het voorkomen, dat baby’s die veel huilen en onrustig zijn worden aangemeld voor kinderfysiotherapie. Wanneer er na onderzoek geen afwijkingen worden gevonden kan babymassage worden ingezet om rust en ontspanning te geven. In zo’n geval wordt babymassage toegepast als onderdeel van de kinderfysiotherapeutische behandeling.

Als kinderfysiotherapeut wil ik kinderen in een veilige omgeving, motorische vaardigheden en strategie├źn aanleren, waardoor ze zich met meer zelfvertrouwen in hun sociale omgeving kunnen ontwikkelen.