logo kinderfysiotherapie zeewolde


Kinderfysiotherapie

Spelenderwijs leren bewegen

Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen, ontdekken kinderen hun wereld en ontwikkelen ze hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dit goed en ongemerkt, maar soms heeft een kind extra ondersteuning nodig omdat de ontwikkeling langzamer of afwijkend verloopt. Deze kinderen hebben meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Of ze moeten leren met een beperking zo optimaal mogelijk te functioneren. Deze groep kinderen kunnen baat hebben bij kinderfysiotherapie.

De kinderfysiotherapeut onderzoekt, behandelt en begeleidt kinderen van 0 t/m 16 jaar met problemen in hun motorisch functioneren.

 

Psychomotorische therapie

De naam zegt het al, psyche en motorisch. Deze therapie richt zich op het bewegen en het gedrag van de kinderen. Het is een ervaringsgerichte behandelmethode. Tijdens beweegactiviteiten komt naar voren dat het denken, voelen en handelen elkaar alle drie beïnvloeden. Er wordt geprobeerd om de last te verminderen of te helpen verdwijnen.
Hierdoor wordt het kind zich bewust van zijn of haar eigen denken, voelen en handelen en hoe dit weer in balans te brengen. Hierbij komen verschillende thema’s aan bod die passend bij de cliënt kunnen zijn:

  • Ruimte: hoe neem ik meer of minder ruimte in? Welke ruimte mag ik van mezelf innemen? 
  • Kracht: hoe kom ik in mijn kracht. 
  • Vertrouwen: ik wil graag meer zelfvertrouwen opbouwen zodat ik zonder heel veel spanning mijn presentatie kan doen.
  • Lichaamsbeleving en emotieregulatie: ik wil mijn boze bui eerder aanvoelen.
  • Relaxatie: ik wil weer meer ontspannen zodat ik mijn stress kan verminderen.
  • Leren grenzen herkennen en aangeven.
  • Weerbaarder of assertiever worden.

Wij zien u graag terug bij Kinderfysiotherapie Zeewolde, 

Simone Rennen en Alice Horlings-Nell

UA-38623473-1